fbpx

Hammas, jonka ydin, eli hermot ja verisuonet, on vaurioitunut, tarvitsee joko juurihoitaa tai poistaa. Ydin vaurioituu, mikäli hampaassa on erittäin syvä karies eli reikä. Tällaisessa tilanteessa bakteerit voivat edetä hampaan pinnalta hammaskiilteen ja hammasluun läpi hampaan ytimeen, aiheuttaen hampaan juurikanavien tulehduksen. Hampaan ydin voi vaurioitua myös esimerkiksi tapaturman yhteydessä tai hampaan purentarasituksen vuoksi. Joskus aiemmin juurihoidettuun hampaaseen joudutaan tekemään uusintajuurihoito, mikäli juurikanaviin on jäänyt bakteereita.

Juurihoidossa tehdään ensin juurikanavien avaus ja puhdistus. Puhdistuksen jälkeen juurikanaviin laitetaan lääke, joka tuhoaa siellä olevia bakteereita. Juurihoidon onnistumiseksi kanavista on saatava tuhottua tulehduksen aiheuttaneet bakteerit. Joskus lääkettä joudutaan vaihtamaan ennen seuraavaa vaihetta eli juurentäyttöä. Juurentäytössä kanavat täytetään tiiviisti siten, etteivät bakteerit enää pääsisi pesiytymään niihin. Juurihoidon jälkeen hammas paikataan normaaliin tapaan.

Vastaanotollamme käytämme pääsääntöisesti koneellista juurihoitomenetelmää, joka luo tehokkuutta ja turvallisuutta juurihoitoon. Juurihoidon onnistumisen kannalta on erityisen tärkeää, että juurikanavat saadaan avattua koko pituudelta. Koneellinen juurihoito tuo suunnattomasti helpotusta juurikanavien mittaamiseen ja muodon säilyttämiseen. Hyvin muotoiltu kanava mahdollistaa tehokkaan puhdistuksen ja desinfioinnin sekä tiiviin juurentäytön.